Veilige daken, veilig kunnen werken op daken, het is nog steeds allesbehalve vanzelfsprekend. Terwijl er steeds meer activiteiten op het dak plaatsvinden. Met als gevolg meer dakbezoekers. Dit is de verantwoordelijkheid van gebouweigenaren, werkgevers en dakbezoekers. Werken op hoogte vraagt dan ook continu om optimale begeleiding en advies. Precies om deze reden gaan DIAC en kennisplatform Stichting Veilig Dak Nederland de samenwerking aan.

Samen geven we facilitair medewerkers, gebouwbeheerders en onderhoudsmedewerkers van professionele marktpartijen onafhankelijke antwoorden op vragen als:

  • Waar moet een veilige werkomgeving aan voldoen?
  • Welke risico’s nemen we waar op het dak en bij de toegang?
  • Welke stappen zijn er te nemen om de werkomgeving veilig te maken en te houden?

Mark Hooijberg, directeur DIAC: “Voor advies en begeleiding van A tot Z werken we graag met specialisten. Dankzij ieders eigen expertise krijg je kennismaximalisatie. Stichting Veilig Dak Nederland is dé onafhankelijke samenwerkingspartner die adviseert op het gebied van (veilig) werken op hoogte.”

“Met DIAC’s zakelijk dakadvies en onafhankelijk dakonderzoek sluiten onze belangen dan ook naadloos op elkaar aan. Door elkaar te versterken met diepgaande kennis van zaken en gericht advies aan professionele partijen, vergroten we de veiligheid in de dakenbranche. Dit geeft energie.”

Mark Blaakman, Stichting Veilig Dak Nederland: “Als gespecialiseerd adviesbureau heeft DIAC haar focus op dakonderzoek met verbeterplannen op het gebied van energie, communicatie, duurzaamheid en levensduurverlenging. Behalve het advies vooraf, zijn zij er ook om na oplevering te checken of alles conform advies is uitgevoerd.”

“DIAC combineert vakinhoudelijke kennis en ervaring met moderne technieken. Een mooi vliegwiel voor onze ambities rondom veiligheid van daken. We kijken dan ook enorm uit naar deze samenwerking.”

Lees verder

Meer interessante artikelen