Inzicht tot op het detail

Drones voor dakonderzoek

Lastig te bereiken en of lastig te betreden daken. Complexe daken. Daken met veel techniek op het dak. Zeer grote daken. Er zijn allerlei situaties waar droneonderzoek het perfecte startpunt is voor ons DIAC dakonderzoek.

digitaal onderzoek

Met ons droneonderzoek scannen we in relatief korte tijd veel dakoppervlak. De eerste inspectie kunnen we vervolgens vanuit een veilige plaats uitvoeren. De enorme hoeveelheid fotomateriaal scannen we en aandachtsgebieden en of problemen voorzien we van tags. Dit zorgt voor een digitaal dakdocument met aandachtspunten.

Fysieke aanwezigheid is niet langer nodig of alleen nog nodig voor specifieke onderdelen, en dat scheelt tijd en eventuele noodzakelijke voorzieningen zoals een hoogwerker en of andere veiligheidsmaatregelen.

Door digitaal droneonderzoek in te zetten ontstaat er de mogelijkheid om veranderingen of veroudering van het dak visueel te volgen. Een objectieve manier om met belanghebbenden in gesprek te gaan.

Thermisch inzicht

Met een thermische camera onder de drone voeren we een thermische (warmte) inspectie uit. Dat wat voor het blote oog niet zichtbaar is, legt de camera vast. Denk aan de optimale werking van pv-panelen. De camera inspecteert het functioneren op zonnecelniveau onder de juiste hoek en afstand, onafhankelijk van de weersomstandigheden.